Turun musiikkijuhlat: OOPPERA SKAALA: LOPUTTOMUUS

20.08.2024 klo 19.00

LIPUT 35 | 32 | 18 €
Lippu.fi

KESTO 50 MIN, EI VÄLIAIKAA

OHJELMA

Lauri Mäntysaari, sävellys
Henriikka Tavi, libretto
Laura Humppila, ohjaus

Esiintyjät:
Tuuli Lindeberg, sopraano
Hanna Hujanen, klarinetti
Elisa Järvi, neljäsosasävelaskelpiano
Tuisku Hillilä, live-elektroniikka

Loputtomuus pysäyttää, hämmentää ja vie mukanaan. Se pureutuu ihmisen haluun uskoa salaliittoteorioihin ja uppoutua niihin niin syvälle, että oma harkinta ja järki sumenee. Se kertoo ilmastonmuutoksesta, mutta vakuuttaa, ettei ilmastonmuutosta ole.

Säveltäjä Lauri Mäntysaaren ja libretisti Henriikka Tavin yhteistyö haastaa lavaesityksen konventiot muistuttamalla intomielistä “TED talk” -tyyppistä yleisöluentoa, mutta eksyy ajoittain absurdin sadunkerronnan maailmaan. Lavalla nähdään sopraano Tuuli Lindeberg, jonka roolihahmo pyrkii kumoamaan ilmastonmuutoksen, esittelee uuden maailmanjärjestyksen ja lähtee lopulta aivan absurdeille poluille – mutta kokeeko hän lopulta havahtumisen?

Lindebergin kanssa esiintyvät klarinetisti Hanna Hujanen sekä pianisti Elisa Järvi, joka soittaa kehittämäänsä erikoissoitinta, neljäsosasävelaskelpianoa. Kuten salaliittoteoreetikon mieli eksyy tutkimattomille poluille, putoaa myös Loputtomuuden äänimaailma sävelten väliin ja outoihin maisemiin. Kiehtovaa sointimaailmaa ei voi kuvailla, se täytyy kokea.

Lisätiedot